Specialişti în terapie intensivă din Republica Moldova, tineri doctori şi medici rezidenţi au participat la o nouă ediţie a Cursului CEEA - Modul Cardiovascular.


Evenimentul a fost organizat de Comitetul European de Educaţie în Anesteziologie în cooperare cu Societatea de Anesteziologie şi Reanimatologie din Republica Moldova, Catedra de anesteziologie şi reanimatologie nr.1 „Valeriu Ghereg”, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”,  Ministerul Sănătăţii al  Republicii Moldova şi Fundaţia medicală „Valeriu Ghereg”. Cursul a avut loc în perioada 20 – 22 iunie 2024 la IMSP Institutul Oncologic din Moldova.

Cursul a inclus prezentări, ateliere practice şi comunicări, facilitând schimbul de cunoştinţe şi experienţe între participanţi şi speakeri reputaţi din Moldova, România şi Israel, Franţa, Polonia şi Kazahstan, se arată pe pagina de Facebook a universităţii din Chişinău. Peste 20 de vorbitori din aceste ţări au oferit participanţilor oportunitatea de a accesa cele mai recente informaţii, tehnologii şi metode de tratament în domeniul sistemului cardiovascular în anesteziologie. Experţii au împărtăşit cele mai recente date, experienţe şi concepte în abordarea sistemului cardiovascular.

Cele trei zile de curs au oferit participanţilor ocazia de a interacţiona, de a dobândi noi cunoştinţe şi de a efectua schimb de practici şi experienţe.

Cursul CEEA, creditat EMC, reprezintă un eveniment important pentru formarea tinerilor specialişti în terapie intensivă (ATI) şi pentru întreaga comunitate ATI din Republica Moldova, se mai subliniază.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

 

 



Ginecologia (1)